Ideaal voor grip bij grondverzet

Bij het uitgraven van grond onder natte omstandigheden biedt een rupskraan de uitkomst. Een rupskraan is ideaal voor het baggeren van sloten, het graven van sloten en het afwerken van dijken en taluds. Denk aan onderhoudswerkzaamheden aan sloten, dijkversterkingen, het vernieuwen van paalhoofden of het plaatsen van palen als fundering van een strandpaviljoen. Een wielkraan heeft voor deze graafwerkzaamheden niet voldoende draagkracht en een midigraver is hiervoor net te klein. Onze rupskranen verhuren wij dan ook vaak in de wegenbouw, waterbouw, op fabrieken en voor dijk- en duinversterking.

“Onze rupskranen kunnen voorzien worden van alle denkbare uitrustingsstukken.”

Hitachi en Liebherr rupskranen

Melse Maljaars heeft vijf rupskranen van 19 tot 38 ton van de merken Hitachi en Liebherr. Onze rupskranen zijn standaard uitgerust met een brede bak voor het graven en laden van grond en zand, een dieplepel voor het graven van sleuven voor rioolbuizen en een puinriek om verharding op te breken of puin te laden. De rupskraan van 38 ton heeft een giek van 14 meter. Alle rupskranen kunnen op verzoek uitgerust worden met de volgende hulpstukken:

  • Kantelstukken
  • Trilblokken
  • Sorteergrijpers
  • Taludbak
  • Verlenggiek
  • Brede profileerbak (tot 3,5m)

Meer weten over onze rupskranen?

Wilt u meer informatie over de specificaties van onze rupskranen? Bent u benieuwd of een rupskraan geschikt is voor de werkzaamheden die u moet uitvoeren? Of wilt u een rupskraan huren en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen u graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of reserveer uw machine direct online.